June 11, 2012

IN VINO VERITAS....
















If you belong to group of wine lovers, you probably would enjoy the day of Saint Urban open wineries. It has been my very first wine journey (well if I don’t count the 30 minutes, while picking up my husband at the end of the trip five years ago!). It is a real adventure. Full day of wine testing, exploring of new wine yards, meeting wine lovers from all around the country, young and old. For me it has been not only about the wine. I could not wait to see wineries and cellars, which are private and open only for this special occasion to the public. I nearly lost my breath as I entered the old squared courtyard of an old winery in Pezinok with big cherry tree in the middle, people sitting at old wooden table, tasting wine, eating warm crumble pie….It definitely is an event I  want miss next year! All pictures here:


******


Ak patríš k skupine milovníkov vína, určite by si nepohrdol Dňom otvorených pivníc Svätého Urbana. Pre mňa to bolo prvý krát, čo som sa mohla takejto akcie zúčastniť (pravdaže, ak nerátam tých 30 minút, keď som si  išla vyzdvihnúť môjho drahého na konci dňa, pred piatimi rokmi!) Je to naozaj zážitok. Deň plný ochutnávok, objavovania nových vinárstiev, stretávania milovníkov vína z celej krajiny – mladých, starých....úplne  jedno! Pre mňa to určite nebolo len o víne. Nevedela som sa dočkať, kedy navštívim vinárstva a pivnice, ktoré sú pre verejnosť počas roka zatvorené – privátne pivnice. Skoro mi vyrazilo dych, keď som sa ocitla na štvorcovom nádvorí, uprostred ktorého stála veľká stará čerešňa, ľudia sedeli pri drevenom stole popíjali vínko a pojedali napečené koláče. Toto vinárstvo v Pezinku ma naozaj očarilo. Určite je to akcia, ktorú si na budúci rok nenechám ujsť. Všetky fotky nájdeš tu:






2 comments:

  1. jurané ,)
    vytváraš príbehy z jednotlivých príležitostí, ale pripomínaš mi blogy čo sledujem po webe.. sú jemné, príjemne sa na nich pozerá..je to ale vačšinou o zdieľaní obrázkov ako o ich vytváraní.. veľký relax pre mňa..zrejme už poznáš podobné:
    http://thruhiker.tumblr.com/
    http://adore-theworld.tumblr.com/

    ReplyDelete
  2. Veru nepoznám :).....ja moc veľa iných blogov nesledujem.....ale tie tvoje linky sú nádherné...krásne fotky!

    ReplyDelete